Galleri D12

Vinprovning på temat ”Toscana”

Lördag 13 oktober 2012 - kl 16.30

Sommelier: Melker Bäckman

(En kort presentation av Melker återfinns nedan)

Den här gången provar vi druvor och appellationer från en och samma producent, Tenimenti Angelini. De aktuella vinerna är:

San Leonino Chianti Classico Riserva DOCG 2007
Brunello di Montalcino DOCG, Val di Suga 2006

Simposio, Vino nobile di Montepulciano DOCG 2006
Tre Rose, Vin Santo di Montepulciano DOC 1995

Vinprovningen avslutas med en italiensk buffé.

Priset är 595 kr per person (inkl. moms). Två personer som bokar samtidigt betalar endast 995 kr totalt. Det är ett subventionerat pris. Eventuell dryck i samband med måltid betalas separat.

Anmälan sker direkt i galleriet eller till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ni talar om för oss vilka som kommer, betalar in i förväg till Dalotek AB, anger ”Vinprovning1”, på bankgiro 526-6598 eller plusgiro 437031-8. Ni kan också betala direkt kontant eller med kreditkort på galleriet.

Vi tar emot anmälan till och med den 11 oktober. Antalet platser är begränsat. Först till kvarn gäller.

 

Melker Bäckman

Melker har varit verksam i restaurangbranschen sedan 1980-talet. Efter att ha arbetat 15 år som kock och haft drycker, framför allt viner, som hobby under flera år, utbildade han sig till sommelier hos Restaurangakademien i Stockholm. Idag arbetar han i hela landet som restaurangkonsult och sommelier i det egna företaget, by Melker. Han är medlem i såväl Svenska Sommelierföreningen som Sveriges Sommeliergille.